یهودیت و عیسی

یهودیت و عیسی

یهودیان در حالی که منتظر ظهور مسیح موعود هستند، در جستجوی چه میباشند؟

چرا اغلب یهودیان عیسی را مسیح موعود نمیدانند؟

آیا تا به حال این سوال برای شما پیش آمده است که چرا یهودیان عیسی را به عنوان مسیح موعود نمی پذیرند؟ مطمئناً سازمان «یهودیان برای عیسی» اظهار خواهد کرد که یهودیان زیادی به مسیح ایمان دارند، و این عین حقیقت است. پرسش این است که به چه دلیل یهودیت به طور قطع فتوا داده است که عیسی، همان مسیح موعود آنان نیست؟ به طور خلاصه باید گفت که عیسی متناسب و درخور آنچه که یهودیان از مسیح موعود انتظار داشتند نبود. در حقیقت تمامی اعمالی را که عیسی انجام میداد درست برخلاف نظر و بینشی بود که آنها نسبت به مسیح موعود داشتند.

برای مثال، در زمان عیسی، رهبران دین یهود به قوانین عهد عتیق در مورد کار نکردن در روز سبت به شدت پای بند بودند. اما عیسی همانند روزهای دیگر، در روز سبت بیماران را شفا میداد. این باعث شد که آنان رنجیده خاطر شوند و در میان خود اینگونه استدلال کنند که اگر عیسی واقعاً همان مسیح موعود است، هرگز برخلاف قوانین مذهبی که یهودیان باور دارند به وسیله خداوند وضع شده، عمل نمیکرد. این یکی از همان وقایعی است که در کتاب مقدس میخوانیم. عیسی شخصی را دید که از بدو تولد فلج بود. (این شخص به مدت ۳۸ سال معلول بود)

“عیسی بدو گفت: «برخیز و بستر خود را برداشته، روانه شو!» که در حال، آن مرد شفا یافت و بستر خود را برداشته، روانه گردید. و آن روز سبت بود. پس یهودیان به آن کسی که شفا یافته بود، گفتند: «روز سبت است و بر تو روا نیست که بستر خود را برداری.» او در جواب ایشان گفت: «آن کسی که مرا شفا داد، همان به من گفت بستر خود را بردار و برو.» آن مرد رفت و یهودیان را خبر داد که «آنکه مرا شفا داد، عیسی است.» و از این سبب یهودیان بر عیسی تعدی میکردند، زیرا که این کار را در روز سبت کرده بود.” (یوحنا ۵ : ۸ – ۱۶)

البته رهبران یهود به غیر از اینکه عیسی در روز سبت بیماران را شفا میداد، اختلاف نظرهای زیاد دیگری نیز با او داشتند. رهبران یهود بر این باور بودند که اگر عیسی واقعاً همان مسیح موعود است، پس بایستی طرز تفکر و رفتار او بیشتر شبیه به آنها باشد.

عیسی به جای اینکه دزدان و زنان بدکار را محکوم کند با آنان رفت و آمد میکرد. عیسی به جای اینکه در حضور دیگران به رهبران دینی و قوانین آنها ادای احترام کند، بر علیه ریاکاری های آنان با تندی سخن میگفت. بدتر از این، عیسی به طرز آشکارا و عامیانه به رهبران یهود گفت که او آمده است تا حیات ابدی را به آنان عطا کند. اما این تنها در صورتی امکان پذیر بود که آنها به او ایمان آورند، در غیر اینصورت همه آنها در گناهان خود میمردند. با این تفاصیل معلوم بود که آنها نظر موافق و مثبتی نسبت به عیسی نخواهند داشت.

با این حساب، رهبران یهود چه تصویری از مسیح موعود در ذهن داشتند؟ اغلب یهودیان در آن زمان، و در زمان کنونی نیز در انتظار یک منجی سیاستمدار و پادشاهی بودند که تا ابد بر سرزمین اسرائیل حکومت کند.

عهد عتیق شامل پیشگوی های متعددی درباره مسیح موعودی است که به شکل حکمرانی فاتح و پیروز خواهد آمد و حکومت خود را بر پا خواهد داشت. این اتفاق هنوز نیفتاده است ولی زمانی که عیسی بازگشت نماید این اتفاق خواهد افتاد. علاوه بر این تصویر از مسیح موعود به عنوان یک پادشاه و حکمران، صدها نبوت دیگر نیز در عهد عتیق وجود دارد که به وضوح اشاره به مسیح موعودی دارد که نجات دهنده انسانها از گناهانشان است. این همان کاری است که عیسی انجام داد. بعضی از یهودیان او را باور کردند اما برخی دیگر عیسی را نپذیرفتند. وقتی که عیسی مسیح به این جهان آمد، زندگی او با بیش از ۳۰۰ پیشگویی مشخص که در عهد عتیق وجود دارد کاملاً مطابقت کرد. میکاه نبی پیشگویی کرد که مسیح موعود در بیت الحم به دنیا خواهد آمد. اشعیای نبی درباره آبستن شدن یک باکره و تولد معجزه آسای عیسی نبوت نمود. زکریای نبی درباره ورود عیسی به اورشلیم در حالی که سوار بر کره الاغی است نبوت کرد و همچنین پیشگویی کرد که یکی از پیروان عیسی به خاطر ۳۰ سکه نقره به او خیانت خواهد کرد. اشعیا توضیح داد که: «خداوند مرا مسح کرده است تا مسکینان را بشارت دهم و شکسته دلان را التیام بخشم.» (اشعیا ۶۱ : ۱ – ۳) داوود نبی پیشگویی کرد که دستها و پاهای مسیح موعود سوراخ شده و سربازان برای لباسهای او تاس خواهند انداخت.

عیسی کاملاً ۳۰۰ پیشگویی موجود در عهد عتیق را به انجام رساند. احتمال اینکه شخصی بتواند تنها ۸ تا از این پیشگویی ها را کامل کند، ۱ در ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۱۰۰ است. (پیتر استونر، به نقل از جاش مک داول، از کتاب «شواهد جدید مسیحیت و رأی دادگاه»، نلسون، نشویل، ۱۹۹۹)

اگرچه پیشگویی ها همه کامل شده اند، لیکن تمرکز اغلب یهودیان بر آن بوده است که در انتظار مسیحایی سیاسی باشند، کسی که سرانجام بتواند قاطعانه آنها را از درگیریهای متعدد با دیگر اقوام آزاد سازد. در زمان عیسی، یهودیان تحت سلطه رومیها بودند. بسیاری از یهودیان امیدوار بودند که عیسی، همان مسیح موعودی باشد که آنان را از زیر سلطه حکومت روم آزاد میسازد.

در واکنش به این امید، جمعیت بزرگی از مردم، نمایش معنوی باشکوهی را به مناسبت ورود عیسی به اورشلیم ترتیب دادند. در حالی که عیسی سوار بر کره الاغی وارد اورشلیم میشد، مردم شاخه های درخت نخل را بر روی زمین پهن میکردند (این واقعه نیز قبلاً توسط اشعیا پیشگویی شده بود). مردم ندا کرده میگفتند: «هوشیعانا، مبارک باد پادشاه اسرائیل که به اسم خداوند میآید.» حتی شاگردان عیسی نیز با اشتیاق از او پرسیدند: «آیا این زمانی است که پادشاهی خود را بر پا خواهید کرد؟» همه امیدوار بودند که عیسی یهودیان را از زیر یوغ و سلطه حکومت روم آزاد سازد. اما عیسی برای انجام این کار به این جهان نیامده بود. عیسی آمد تا آنچه را که اشعیای نبی درباره مسیح موعود نبوت کرد به انجام رساند.

«خوار و نزد مردمان مردود و صاحب غمها و رنجدیده و مثل کسی که رویها را از او بپوشانند و خوار شده که او را به حساب نیاوریم. لکن او غمهای ما را بر خود گرفت و دردهای ما را بر خویش حمل نمود. و ما او را از جانب خدا زحمت کشیده و مضروب و مبتلا گمان بردیم. و حال آنکه به سبب تقصیرهای ما مجروح و به سبب گناهان ما کوفته گردید. و تادیب سلامتی ما بر وی آمد و از زخمهای او ما شفا یافتیم. جمیع ما مثل گوسفندان گمراه شده بودیم و هر یکی از ما به راه خود برگشته بود و خداوند گناه جمیع ما را بر وی نهاد.» (اشعیا ۵۳ : ۳ – ۶)

عیسی آمد تا تاوان گناهان هر فرد را جداگانه پرداخت کند و گناهان همه بخشوده شود . . . این شامل یهودیان نیز میشود. اما یهودیان در انتظار مسیحایی نبودند که تاوان گناهانشان را پرداخت نماید، آنها مسیحایی را میخواستند که بر ملتها حکمرانی کند و در واقع عیسی روزی همین کار را نیز خواهد کرد.

همان گونه که یهودیان در زمان عیسی تحت سلطه رومیان بودند، امروز نیز اسرائیل در موقعیتی بحرانی و تحت فشار از سوی ملتهای دیگر قرار دارد. مطابق کتاب مقدس، اسرائیل همچنان مرکز اصلی آشوبها و آشفتگیهای سیاسی خواهد بود و این امر تا بازگشت دوباره مسیح ادامه خواهد داشت. زمانی که عیسی برای دومین بار به این جهان بیاید، دیگر متواضعانه و با فروتنی برای پرداخت تاوان گناهان ما نخواهد آمد، چرا که این کار را قبلاً انجام داده است. عیسی برای بار دوم به منظور کامل کردن بقیه پیشگویی های کتاب مقدس در ارتباط با مسیح موعود . . . در مقام یک پادشاه، فاتح و قاضی خواهد آمد. در انجیل یوحنا، باب اول، درباره مسیح اینگونه میخوانیم: «او در جهان بود و جهان به واسطه او آفریده شد و جهان او را نشناخت. به قلمرو خود آمد ولی متعلقانش او را نپذیرفتند؛ و اما به آن کسانی که او را قبول کردند قدرت داد تا فرزندان خدا گردند، یعنی به هر که به اسم او ایمان آورد . . .» (یوحنا ۱ : ۱۰ – ۱۳)

موضوعات مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خدا کجاست؟

ممکن است یک نفر بگوید: «خدا را به من نشان بده.» – اما اگر خداوند یک خدای نامرئی و نهان باشد چه؟ فرض کنید دو…

بلی یا خیر

خدا کیست؟ خدا چه شکلی است؟ شش ویژگی اختصاصی در رابطه با صفات خدا . . . خدا کیست . . . میتوان او را…